Saxofoonles in Groningen

Ben je op zoek naar een saxofoonleraar in Groningen? Wil je meer informatie over saxofoonles?
Ik ben een professionele saxofonist en ik heb mijn eigen lespraktijk in het centrum van Groningen. In Studio Boterdiep geef ik saxofoonlessen aan leerlingen van alle leeftijden, van beginners tot gevorderden.
 
Ik ben ooit gevallen voor het fantastische geluid van de saxofoon en dat heeft mij nooit meer losgelaten. Sinds mijn conservatoriumtijd geef ik les. Ik vind het geweldig om mijn passie voor dit instrument te delen met mensen die dit ook voelen. Ik heb een brede muzieksmaak en hou er van om de saxofoon in te zetten in verschillende situaties.
 
Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met de saxofoon en te kijken of er een klik is? Of wil je je verder verdiepen in een bepaalde muziekstijl of techniek? De eerste saxofoonles is bij mij altijd gratis en vrijblijvend. 

Vraag een gratis proefles saxofoon aan!

Lessen

Saxofoon spelen doe je omdat het zo leuk is! Ik vind het belangrijk dat dit voorop staat. In mijn lessen staat daarom jouw muzieksmaak centraal. Hoe leuk zou het zijn als je mee kan jammen met je favoriete saxofoonsolo's of kan improviseren op je favoriete muziek? Hoe makkelijk zou het zijn als je bladmuziek voor saxofoon zou kunnen lezen en spelen?
 
Met elke leerling maak ik samen een plan om voor langere tijd aan te werken. Ik vind het belangrijk dat je leert noten te lezen zodat alle bladmuziek toegankelijk voor je is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je leert spelen op gehoor zodat je niet afhankelijk bent van bladmuziek en je zelf muziek na leert spelen op de saxofoon. Ik zorg er ondertussen voor dat je de juiste technieken leert zoals: embouchure, ademsteun, het ontwikkelen van een goede toon en improviseren.
 
Een saxofoonles duurt bij mij standaard 30 minuten. Dit is een geschikte lengte waarin we ruim de tijd hebben om wekelijks nieuwe stappen te zetten. Je krijgt bij mij altijd privéles. Dit zorgt er voor dat de saxofoonlessen altijd in jouw tempo, op jouw niveau en naar jouw smaak zijn.
 
  • 30 minuten privéles
  • saxofoonles in het centrum
  • pop/funk/blues/jazz
  • een eigen sound creeëren
  • bladmuziek lezen
  • plezier maken met muziek!

 

Kennis maken?

Ben je geïnteresseerd in saxofoonles in Groningen, maar weet je niet zeker of het echt wat voor je is? Of wil je eerst eens vrijblijvend kennis maken? 

De eerste saxofoonles is bij mij altijd gratis. Zo kunnen we elkaar leren kennen en kan je op één van mijn saxofoons je eerste noten blazen! Je hoeft dus zelf geen saxofoon te hebben.

Vraag een gratis proefles saxofoon aan!

Prijzen saxofoonles seizoen 2023-2024

Ik geef wekelijks of tweewekelijks lessen van een half uur. Daarnaast kunnen we ook een afspraak op maat maken, zoals één keer per maand een uur les. Om kennis te maken is het mogelijk om vrijblijvend een gratis proefles saxofoon te volgen, of een proefpakket te nemen. Bel of mail voor een afspraak!

 

Volwassenen             22,75 euro per half uur

Leerlingen tot 21        19,00 euro per half uur

Proefpakket                 3 lessen voor 40,00 euro

Proefles                       1 les gratis

Locatie Saxofoonles in Groningen

De saxofoonlessen zijn in Muzieklab Boterdiep, een unieke plek in de binnenstad van Groningen. De studio is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren kan op één minuut lopen in de parkeergarage aan het boterdiep.

Muzieklab Boterdiep
Boterdiep 73
9712 LL Groningen

Ervaringen

Meike (22): Sander is een leraar die rustig, duidelijk en geduldig kan uitleggen. Ook is hij altijd enthousiast en haalt hij altijd iets positiefs uit je spel. Tijdens zijn les gingen we vaak bezig met een jazzstandard waarvan we de akkoordenschema's samen uitwerkten zodat ik daar overheen leerde te soleren. Daarnaast vindt Sander het erg leuk als je zelf met initiatieven komt en kun je bij hem terecht met de muziek die je zelf leuk vind om te spelen.

Annemarie (23): Sander maakt je enthousiast voor de saxofoon. Binnen een jaar tijd ben ik onder begeleiding van Sander uitgegroeid tot een saxofonist die de beginselen van het saxofoon-spelen goed beheerst en een variatie aan nummers kan spelen. Tijdens de lessen leer je bladmuziek lezen en de juiste speel-technieken en daarnaast begeleidt hij je stap voor stap bij het aanleren van een nieuw nummer. De nummers bevatten telkens nieuwe, uitdagende aspecten, waardoor je gemotiveerd blijft om door te spelen en een steeds betere saxofonist wordt.

Saxofoonles in Groningen: Saxpack!

Saxpack is het saxofoonquintet van vijf fanatieke leerlingen. We spelen stukken van onder andere Duke Ellington, Charles Mingus, Art Blakey en Erik Satie. Vraag een gratis proefles saxofoon aan

Links voor saxofoonles

Saxofoonles: Saxofoonles in Groningen

Bladmuziek: Terts en Toets

Huursaxofoons: Saxshop.nl

Onderhoud: RemyVeerman.nl

Pianoles: Pianoles in Groningen

Opnames: Studio Boterdiep

 

 

Saxophone Lessons in Groningen

 
Are you looking for a saxophone teacher in Groningen? Would you like more information on saxophone lessons?
I'm Sander Baan, a young, professional saxophonist. I'm running a saxophone practise in the centre of Groningen. At Musiclab Boterdiep I'm teaching saxophone lessons to students of all ages, from beginning to advanced students. Besides that I'm conducting the saxophone quintet 'Saxpack'.
 
Just like most of my students I started playing the saxophone because I just loved the sound of the instrument so much. I have been teaching since my years at the conservatory. I love sharing my passion for the instrument with people who feel the same. My taste in music is quite broad, from jazz and improvised music to pop and classical.
 
Are you interested in trying out the saxophone? Or would you like to study specific techniques or musical styles? Then apply for a try-out lesson. You are welcome to
try the instrument and get introduced to my way of teaching. The first lesson is always free.
 

Request a free try-out lesson!